Arkos er en nytenkende innovasjonsbedrift.
Vi er en innovasjonsbedrift med høy kompetanse og lang erfaring innenfor utvikling og produksjon av maskiner og utstyr til blant annet krabbeindustrien i inn og utland. Alle våre produkter holder svært høy kvalitet, og utvikles i Arkos sitt verksted i Norge.

Vårt største fokus er kvalitet og holdbarhet ved produksjon av våre egenutviklede produkter. Vi tilbyr både faste modeller og skreddersøm. Vi ønsker å samarbeide med renovasjonsavdelingene i landets kommuner for å utvikle tilpassede løsninger.

Stativet

Varige produkter
Vi har sett oss lei av «bruk og kast» mentaliteten i samfunnet og hos enkelte produsenter. De fleste er ikke fornøyd med mange av de produktene som fås kjøpt på markedet i dag. Derfor ser vi et stort behov for nytenkning og produksjon av godt gjennomtenkte produkter, med solid holdbarhet slik som det var før «i gamledager».

Rustfritt og galvanisert
Flere av våre løsninger er utviklet på grunnlag av de mange tilbakemeldingene fra vanlige folk som etterlyser produkter som er holdbare og virker. Et søppelstativ tilpasset de grønne, brune og sorte plastdunkene har vært en gjenganger. Etter flere års utvikling har vi gleden av å presentere en slik løsning for det norske markedet. Stativene er rustfrie og galvanisert etter Norsk standard.

Stativet™ er et norskutviklet avfallstativ som sørger for at søppelet ditt ikke havner i naturen eller hos naboen – men holder seg der det hører hjemme. Nemlig i avfallsdunken din. Konseptet vårt er et bidrag til renovasjon og godt utemiljø. Med utgangspunkt i egne og andres erfaringer har vi etter en lang og tidkrevende prosess kommet frem til løsningen. Vi våger å kalle Stativet.no for en aldri så liten innovasjon når det gjelder håndtering av søppel.

kr1,434.00
kr1,762.00
Tomt på lager
kr2,215.00

LidSafe

Høsten 2018 fikk vi en utfordring fra Karmøy Kommune om å utvikle et lavkostprodukt med målsetting om å sikre lokket på ALLE deres avfallsdunker. Produktet måtte dermed være rimelig i innkjøp, men likevel sikre lokket mot både uvær og skadedyr. Løsningen skulle videre være både enkel og rask å betjene, og generelt ikke oppleves å være i veien for hverken renovatører, renovasjonsbil eller forbruker.

Utfordringen har resultert i et pilotprosjekt med Karmøy Kommune, og etter uttesting på bilene til Haugaland Interkommunale Miljøverk (HIM) har også HIM ønsket å bidra aktivt i produktutviklingen. Samarbeidet har resultert i en prototype som er enkel å montere, meget rask å betjene, og som sluttkunder oppfatter positivt. Produktet er utviklet slik at både renovatører og forbrukere med en håndbevegelse kan løsne den egendesignede kroken.

Produktet er enkelt å ettermontere. Alt som behøves for montering blir levert samlet, og montering er gjort på et lite øyeblikk. Stopp-funksjonen i produktet sørger for at kroken ikke er i veien når dunken løftes opp på renovasjonsbilen. Kroken løsnes meget raskt og enkelt av renovatør ved tømming. Når lokket skal sikres er det igjen kun en rask håndbevegelse som trengs. En montert prototype er dermed ikke i veien for noen og enkel å betjene. Prototypen har fått navnet LidSafeTM, og løsningen er klar for første test-produksjon.

Vi trenger flere kommuner og renovatører som kunne tenkt seg å bli med på et prøveprosjekt gjennom en innovasjonskontrakt. Vi trenger tilbakemeldinger og engasjement fra renovatører, samtidig som vi håper å sammen skape et produkt sluttbrukerne oppfatter positivt og bevisstgjørende i sin hverdag. Det bevisstgjørende i konkrete enkle tiltak reduserer avfall i nærområdene langt utover enkelteffekten av bedre sikrede lokk.

Med Karmøy Kommune som initiativtaker og HIM med på laget håper vi at flere samarbeidspartnere melder konkret bidrag til realisering av LidSafeTM.

kr179.00